Genealogie Hoorewech

Heraldiek

In het register van familiewapens van het Centraal Bureau voor Genealogie zijn nu twee Hoorewech wapens ingeschreven.
1. Het hieronder afgebeelde wapen van het geslacht Hoornweg, tak I Overschie.
wapenHoornweg (17K) Beschrijving: in zilver drie groene klaverbladen.
Dit wapen werd door Louweris Jorisz Hoorewegt gevoerd in 1705. Hij overleed in Overschie op 26 november 1722. Zijn lakafdruk staat op de achterkant van zijn biljet van familiegeld (Bron: akte kohier familie-geld Overschie en Hogenban, Gem.archief Rotterdam). Hij ondertekende ook met de naam Louwrens Hoorenweg. Hij was eigenaar (beroep: tapper) van de herbergen De Schenckan en de Vergulde Koetswagen in Overschie. Hij is een nazaat van tak I van de Hoorewech-stamboom.2. In de Oude Kerk van Charlois bevindt zich het volgende wapen.

tweedewapen_ (11K)

Beschrijving: Gekroond familiewapen uit hout gesneden, schild met boven groen met drie zwarte lansen, onder goud met rode posthoorn, banier "Hooreweg Gere", lijkt aan blauw lint te hangen, gouden kwast.
Gedragen door Cornelis Maertenszoon Hooreweg,geboren 26-11-1684 te Overschie. In 1717 wordt hij vermeld als bouwman, gerechtsbode en diaken, in 1732, 1738 en 1739 als ouderling van Charlois. Hij behoort tot tak II Charlois.

Bovengenoemd wapen is in februari 2014 geregistreerd door Marcellus Hoornweg. De kleuren zijn aangepast aan wat het origineel moet zijn geweest volgens de wapendeskundige van het CBG.

WAPEN 003 (42K) logo
Mensie

Mensie Hoornweg met zonen Bertus en Hendricus (tak I)

Marcellus

Marcellus Hoornweg, kunstenaar, tak II (Charlois)

© www.mijn-eigen-website.nl (design)